Europese beurzen boeken zware verliezen

Geschreven op 8 October 2008, in beurs

Nadat eerder vandaag de Aziatische beurzen grote verliezen boekten, zijn nu ook de Europese beurzen aan de beurt. Een van de opvallendste verliezers is KBC, die voordien nog redelijk gespaard is gebleven van de financiële crisis.

Het KBC aandeel verliest 17 procent, meteen het grootste dagverlies ooit. Dexia zakt ook 13% dieper. De Bel20 heeft even na de middag een verlies van 5,6 procent. Eerder op de dag stevende hij af op een verlies van 9 procent, wat meer is dat het grootste dagverlies ooit. Het vorige was 7,98 procent en dateert van 29 september. Het Fortis aandeel was vandaag nog steeds geschorst op de Beurs van Brussel.

De Britse overheid kondigde eerder vandaag aan om acht financiële instellingen deels te nationaliseren.

Aandelenmarkten in Azië

Op de Aziatische beurzen waren het vooral de aandelen van autofabrikanten die zwaar te lijden hadden: Mitsubushi verloor 5,9 procent, Toyota Motor 11,6 procent en Honda Motor 10,3 procent.

Verder waren er nog verliezen voor Yamaha (13,9%), Daikin (12,8%) en Sony (12,3%).


Doordat vele beleggers bezorgd zijn om de toekomst van hun geld, is er een massale en wereldwijde uitverkoop van aandelen aan de gang. Daarom is het belangrijk dat er spoeding herstel in de financiële sector komt.

Comments are closed.