Raad van bestuur Yahoo! lijkt overnamebod Microsoft af te slaan

Geschreven op 10 February 2008, in Overnames

In de Wall Street Journal staat te lezen dat de raad van bestuur van Yahoo! het vijandig overnamebod lijkt af te slaan. Volgens die raad wordt het bedrijf met het overnamebod van 44,6 miljard dollar ondergewaardeerd en verwachten ze dus een hoger bod dan dat.

Volgens bronnen van de Wall Street Journal zou Yahoo! elk bod onder de 40 dollar per aandeel weigeren. Zowel bij Yahoo! als bij Microsoft is er nog niemand die hierop wou reageren of dit kon bevestigen.


Het is nog niet duidelijk of Microsoft een zijn overnamebod zal verhogen met 12 miljard om de prijs van 40 dollar per aandeel te kunnen betalen. Het aandeel van Yahoo! was de komende dagen op Nasdaq gestegen tot boven de prijs die Microsoft geboden had.

Bij Yahoo! hebben ze alvast alle alternatieven voor de overname door Microsoft overwogen. Zo hebben ze al gesprekken gevoerd met internetreus Google om te komen tot een eventuele samenwerking op gebied van internetadvertenties. Yahoo! wil alleszins zijn onafhankelijkheid blijven behouden.

Reacties