Vijandig overnamebod van Microsoft op Yahoo!

Geschreven op 8 February 2008, in Overnames

Vorige week vrijdag heeft softwaregigant Microsoft een vijandig overnamebod gedaan op het Amerikaanse internetbedrijf Yahoo!

Microsoft biedt een bedrag van 44,6 miljard dollar, zo’n 31 dollar per aandeel, wat een premie is van 62 procent op de slotkoers van vorige week donderdag.

De financiering zal voor de helft in cash en voor de andere helft met eigen aandelen gebeuren. Vorig jaar beschikte Microsoft nog voor 21,1 miljard dollar aan cash en kortetermijnbeleggingen.

Als deze overname plaats zal vinden zal Microsoft voor het eerst in zijn geschiedenis geld moeten lenen op de kapitaalmarkten.


Microsoft wil met de overname vooral zijn activiteiten en marktaandeel op de onlinereclamemarkt vergroten en trachten de achterstand op grootste concurrent Google in te halen.

Google zou al een helpende hand hebben uitgestoken naar Yahoo! Het is echter vrij onwaarschijnlijk dat Google zelf een bod zou doen op Yahoo! Volgens Google zou Microsoft via deze overname zijn monopolie op de PC en internetmarkt verder kunnen vergroten.

Yahoo! heeft in elk geval nog verdere bedenktijd nodig om het bod van Microsoft te onderzoeken. De aandeelhouders van Yahoo! lijken alleszins een voorkeur te hebben voor een samenwerking, om zo de concurrentie verder aan te gaan met Google.

Reacties